Debat og dialog, foredrag

På ROSA vil vi gerne være med til at fremme debat kulturen i Roskilde.
ROSA aftenskole afholder derfor jævnligt debatarrangementer om aktuelle emner, med kompetente oplægsholdere der gerne vil i dialog med deltagere om det emne de brænder for.
Her kan du også se vores spændende og aktuelle foredrag.

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser  
Kunsten at give en gave 03‑12‑2019 19:00 Tir Byens Hus Pia Lund Poulsen
Se mere   Luk  
 • Navn: Kunsten at give en gave
 • Start: 03‑12‑2019
 • Start tid: 19:00
 • Ugedag: Tir
 • Sted: Byens Hus
 • Underviser: Pia Lund Poulsen
 • :
Se mere   Luk  

Hvordan har du det med gaver?
Kunsten at give en gave

Gaver findes i mange former og betydninger. Julegaver, firmagaver, nådesgaver og talegaver. Julen er en højtid hvor gaver får særlig stor betydning for vores sociale relationer. Pia Lund Poulsen fortæller om gaver, deres betydning og sociale rolle i forskellige kulturer og på tværs af historien. Selvom det, at give gaver fremstår som en frivillig social aktivitet, så findes der ofte stramme regler af formel og social art, som omgiver gaveudveksling.
Kan man give et levende dyr i gave? eller modtage en panda? Vi tager fat om gavens betydning både i gammel tid og i vores tid, ude i verden og hjemme hos os selv.
Pia Lund Poulsen er antropolog og arbejder med at bringe verdener sammen og bane vej for forståelse og nye erkendelser mellem mennesker. Kort sagt formidler Pia Lund Poulsen, hvordan andre mennesker tænker og handler, og hvorfor de gør, som de gør.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19708
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 03-12-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere: Pia Lund Poulsen
Priser:
Almen DKK 80,00
Gitte Hornshøj 26‑11‑2019 19:00 Tir Oplysningens Hus Gitte Hornshøj
Se mere   Luk  
 • Navn: Gitte Hornshøj
 • Start: 26‑11‑2019
 • Start tid: 19:00
 • Ugedag: Tir
 • Sted: Oplysningens Hus
 • Underviser: Gitte Hornshøj
 • :
Se mere   Luk  

Holder Emma Gads vise ord stadig den dag i dag?
Gitte Hornshøj
Med baggrund i Emma Gads tanker om takt og tone har Gitte Hornshøj specialiseret sig i god opførsel. I dette underholdende oplæg vil vi opleve en person med energi, engagement og kant. Ifølge Gitte Hornshøj vil de, som både nu og i fremtiden forstår sig på de synlige og usynlige spilleregler i samvær med andre, opnå en større succes og samtidig en markant større livskvalitet.
Med få omskrivninger holder mange af Emma Gads vise ord stadig den dag i dag ifølge Gitte Hornshøj. Gitte tager udgangspunkt i sit eget liv, når hun taler om god opførsel og hun gør det med en tilpas mængde humor og alvor, der giver plads til eftertænksomhed. Opførsel er omdrejningspunktet i denne humoristiske og tankevækkende aften. Når den er god, lægger vi ikke mærke til den, men når vores opførsel er dårlig, så markerer den sig tydeligt. Et oplæg med fest og farver, men også med plads til unoder.
Kom og hør Gitte Hornshøj markante oplæg om kunsten at omgås andre mennesker, og ikke mindst hendes humor og tilgang til den gode dialog mellem os mennesker. I en tid hvor autoriteten og den gode dialog bliver udfordret, er mange mennesker særdeles glade for de retningslinjer nutidens Emma Gad sætter i scene.
Sammen med sin mand har Gitte Hornshøj tidligere drevet gourmet restaurant i Herning og driver fortsat fest og kursusvirksomhed hjemme på slægtsgården i Jelling, hvor bl.a. vin og kunstudstillinger optager det travle par. I offentligheden kender vi Gitte som klummeskribent og brevkasseredaktør for en række medier. Ligeledes har Gitte Hornshøj ved adskillige lejligheder været benyttet på tv. Gitte Hornshøj har skrevet bøgerne, ”Respekt! – Takt og tone og kunsten at omgås andre mennesker” og ”Børn, børn, børn” skrevet med Anne Mette Rasmussen.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19716
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 26-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere: Gitte Hornshøj
Priser:
Almen DKK 100,00