Debat og dialog

På ROSA vil vi gerne være med til at fremme debat kulturen i Roskilde.
ROSA aftenskole afholder derfor jævnligt debatarrangementer om aktuelle emner, med kompetente oplægsholdere der gerne vil i dialog med deltagere om det emne de brænder for.

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser  
Esben Kjær 10‑04‑2019 19:00 Ons KunstSmedjen Esben Kjær
Se mere   Luk  
 • Navn: Esben Kjær
 • Start: 10‑04‑2019
 • Start tid: 19:00
 • Ugedag: Ons
 • Sted: KunstSmedjen
 • Underviser: Esben Kjær
 • :
Se mere   Luk  

Indeholder sorgen ved at miste ens nærmeste andet end dyb smerte?
Hvad sker der med os mennesker, når vi bliver konfronteret med død og sorg?
Hvordan kommer vi ‘videre’ og lærer at leve med det?

”Det interessante ved sorg er ikke, at den gør så ondt. Det interessante er, hvordan den kommer til at ændre alt, hvad vi tænker og tror om livet – hvem vi er som mennesker, resten af vores liv.”
Sådan siger journalisten og P1-vært Esben Kjær, efter at han mistede sin syv-årige søn Sebastian til kræft. Han er forfatter til bestselleren ”Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde resten af livet” (Gyldendal 2016) – en delvist personlig, delvist research-baseret bog, der samtidig er en krads kritik af vores fattige forhold til døden.
Esben nøjes ikke med at se sorg som et terapeutisk problem, der skal løses, men beskriver som noget nyt sorg som en transformerende kraft, der ændrer alle aspekter af folks liv. Og som vi derfor skal forme. Og vi skal gøre det i samarbejde med de døde. De går nemlig ikke væk, de lever videre indeni os – som en skabende kraft. Vi kommer med andre ord til at have et levende forhold til de døde resten af vores eget liv.
Det var i øvrigt Sebastians dengang 10-årige storebror David Cozmo, der ved at tegne sin lille bog ”Hvordan man har en usynlig bror” satte hele rammen om, hvad familien i dag tænker og tror om Sebastian – og som inspirerede til  tankerne i ”Min usynlige søn”. Tro er nemlig nødt til at være konkret.
Esben Kjær er radiovært på programmet “Bagklog på P1”, tidligere vært på P1 Debat, Orientering, Ordet er Dit, Ring til Regeringen og Radio 24syv Eftermiddag, samt vært i "Kunsten at miste" som blev sendt på DR K. Han er tidligere erhvervsredaktør på Politiken, New York-korrespondent på Berlingske og redaktionssekretær på Time Magazine.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19701
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 10-04-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere: Esben Kjær
Priser:
Almen DKK 80,00
Jesper Koerstz Jensen 25‑04‑2019 19:00 Tor Byens Hus Jesper Koertz Jensen
Se mere   Luk  
 • Navn: Jesper Koerstz Jensen
 • Start: 25‑04‑2019
 • Start tid: 19:00
 • Ugedag: Tor
 • Sted: Byens Hus
 • Underviser: Jesper Koertz Jensen
 • :
Se mere   Luk  

Hvorfor er børn så barnlige?
Går du også og tumler med pædagogiske eller opdragelsesmæssige problemstillinger i forhold til dit barn eller barnebarn:
Henter jeg mit barn for sent?
Er mit barnebarn afhængig af sin I-pad?
Kan en bedstemor være for selvrealiserende?
Hvordan sætter jeg grænser for min datter?

På denne anderledes debataften har du mulighed for at dele dine erfaringer med andre. Aftenens formål er at tale om pædagogik og børneopdragelse med afsæt i konkrete erfaringer suppleret af den nyeste viden og forskning på området. Jesper Koerstz Jensen byder ind med faglige oplæg om de temaer, som fylder noget hos deltagerne.
Så tag mødregruppen, bedstemoren, kæresten eller veninderne under armen og mød op til en aften, hvor du har mulighed for at dele dine erfaringer og blive klogere i behageligt samvær med andre.
Jesper Koerstz Jensen er uddannet folkeskolelærer og cand. Pæd. Til daglig arbejder Jesper som lektor på læreruddannelsen, hvor han forsker i pædagogiske temaer og underviser fremtidens lærere. Derudover er Jesper far til to små drenge, der har lært ham, at god pædagogik er væsentligt nemmere at tale om, end at udføre i praksis. Du kan se mere om Jesper på :  www.dengodeopdragelse.com

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19702
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 25-04-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere: Jesper Koertz Jensen
Priser:
Almen DKK 75,00