Henrik Oryé

Hvad vil det sige at være ordensmagt i det danske demokrati? 
Hvad laver man egentlig som betjent?
Hvad sker der i hovedet på en betjent i hverdagen og når man bliver udkommanderet til store begivenheder, hvor presset er enormt?
Henrik Oryé fortæller på en særdeles levende og humoristisk vis, hvad man egentlig laver som betjent.

Henrik har som ledende betjent i det danske politikorps befundet sig i et trykkammer, hvor han dagligt har skulle navigere i dilemmaer, uden klart facit. Når han mindst ventede det, er han og kollegerne blevet ramt hårdere af virkeligheden, end nogen kunne forestille sig.
Henrik fortæller om livet som betjent. Om den hverdag han har haft med skønne og ærekære kolleger, der ikke altid gør deres arbejde hundrede procent perfekt, men som altid gør sig hundrede procent umage. Han fremhæver nogle af de store begivenheder, der har indskrevet sig i historiebøgerne og i ham selv; opgøret med BZerne ved Sorte Hest, masseanholdelsen under COP 15-topmødet, rydningen af Ungdomshuset, terrorangrebet på Krudttønden, kampen mod rockere og bandegrupperinger – og den løbende håndtering af de store fodboldkampe, der ofte er ensbetydende med voldsomme tilskueruroligheder.
Henrik Oryé
har en lang karriere i politiet, han har arbejdet som anklager, hundefører, delingsfører og indsatsleder. Henrik Horyé har de senere 30 år ofte være med i forreste række, når der var store, spektakulære polititaktioner i København.  Nu holder han foredrag og er forfatter til bogen ” I Politiets Frontlinje”.


Undervisningssted

Roskilde bibliotek
Dronning Margrethes Vej 14
4000 Roskilde

Praktisk information

Hold nr:
22405
Første møde:
17.02.22 kl. 19:00
Sidste møde:
17.02.22 kl. 19:00
Mødegange:
1

Pris

Almen
DKK 120,-
  • Torsdag 17.02.22 kl. 19:00 - 21:00