Bente Scavenius

Hvad skal vi med kunst?
Kan vi undvære Kunst?

tirsdag den 27.2.2018 kl. 19 - 21
Roskilde bibliotek - Salen

tilmelding

Ifølge Bente Scavenius er kunsten kittet i vores samfund. Det er den, der binder hele vores kultur sammen på kryds og tværs. Kunst er vores fælles baggrund og med til at danne os til hele mennesker. Vores identitet blev skabt på baggrund af vores fælles kultur, vi spejler os i den, og den er med til at give os en fundament, så vi føler et tilhørsforhold. Derfor er kunst for alle uanset baggrund. Den kan ikke på nogen måde undværes, da den giver det enkelte menneske ikke blot oplevelser og glæder, men også indsigt og en forståelse for det samfund, vi er en del af på godt og ondt.
 
Bente Scavenius vil vise eksempler på kunstværker som har en særlig betydning. Kunstnere som: Jens Juel, Eckersberg, Købke, Lundbye, Skovgaard, Krøyer, Anna Ancher, Hammershøi, Willumsen, Edv. Weie, Francisca Clausen, Per Kirkeby frem til HuskMitNavn vil være med denne aften.

Bente Scavenius er mag. art. i kunsthistorie, kunstkritiker, forfatter. Bente har modtaget Rosenkjærprisen for fremragende formidling, har været medlem af Kulturrådet for Børn, censor ved Købehavns og Aarhus Universitet. Som kunstkritiker har Bente deltaget i kunstquiz også som studievært på DR2.
Bente er forfatter til bøger om Guldalderen, Århundredeskiftet år 1900, Den frie Udstillingen, At læse billeder, Verdenskunst i Danmark, Den romantiske have, Fredensborg Slotshave, Billedkunst for børn.
Velkommen til en spændende aften, hvor kunsten er på dagsorden med en af Danmarks førende kunstekspert.