Claus Steensbech

Vandreture og pilgrimsrejser...
Hvad sker der, hvis man skifter Boserup Skov eller Caminoen ud med Japan? Giver det virkelig mening for en dansker at vandre mellem 88 buddhistiske templer på øen Shikoku?

mandag 15.1 kl. 19 - 21
Roskilde Bibliotek - salen


Da Mikael Bertelsen vandrede på den japanske pilgrimsrute, "Shikoku 88", var det med inspiration fra Claus Steensbech's tur året før, som Politiken bragte en artikel om. Claus fungerede derfor som fødselshjælper, da Danmarks Radio skulle planlægge turen.
I sit oplæg fortæller Claus om sin 44 dage lange rejse med telt, vandrestøvler og løbehjul på "Shikoku 88". Om mødet de vandrende munke på Shikoku. Om lokalbefolkningen, der giver gaver til pilgrimmene. Om regntid og hedebølger.

Du kan også få masser af gode råd, hvis du selv overvejer at vandre i Japan.
Velkommen til en spændende aften, hvor du kan møde og komme i dialog med en af Danmarks vildeste vovehalse og mest aktive eventyrer.

Claus Steensbech er billedkunstlærer fra Roskilde, og har altid rejst meget: Bl.a. med dobbeltdækker bus op gennem Afrika, i vandrestøvler til Santiago de Compostela fra både Saint Jean Pied de Port og Lissabon, cyklet hele Japans højde og fra Roskilde til Casablanca, samt krydset Korea på løbehjul.